-
Dostępny
Kod towaru: 17153382
Cena do uzgodnieniaSposoby opłaty
- Sprawdź u sprzedawcy
Sposoby dostawy
- Sprawdź u sprzedawcy
Firma dokonuje zwrotów zgodnie z prawem «O ochronie konsumentów»
Okres zwrotu: 14 dni.
Koszt zwrotu: na koszt kupującego.
Zwrot towaru odpowiedniej jakości
Warunki zwrotu zgodnie z prawem: towar nie był używany, opakowanie nie zostało otwarte, zachowany wygląd i właściwości użytkowe (w dobrym stanie).
Jeśli warunki nie zostaną spełnione, odmówimy Ci zwrotu lub wymiany zgodnie z prawem.
W przypadku wymiany lub zwrotu towaru wszelkie koszty transportu ponosi Klient.
Wymiana na ten sam produkt lub zwrot pieniędzy za produkt.
Zwrot towaru o niewłaściwej jakości
Sprawdź swoje zamówienie bezpośrednio na poczcie po otrzymaniu. Jeśli zauważysz, że opakowanie towaru jest uszkodzone lub towar jest niesprawny lub z jakiegoś powodu nie pasuje lub na zewnątrz są oznaki, że towar stał się bezużyteczny z powodu złej jakości usług przewoźnika, niekompletnego wyposażenia - odmówić jej bezpośrednio na poczcie i pisemnie podać przewoźnikowi przyczynę odmowy, złożyć ACT. Kupującym, którzy nie spełnią tego warunku, odmówi się wymiany towaru lub zwrotu pieniędzy z powodu braku winy i niezaangażowania sklepu w uszkodzenie towaru i naruszenie integralności jego opakowania.
Opis towaru Laktoza (mleczny cukier)
Laktoza - węglowodan grupy дисахаридов, mieści się w mleku i wyrobach mleczarskich. Molekuła laktozy składa się z reszt molekuł glukozy i галактозы. Stosowanie Stosują dla przygotowywania odżywczych środowisk, na przykład przy produkcji penicyliny. Wykorzystują jak pomocniczą substancję (napełniania) w farmaceutycznym przemyśle. Z laktozy otrzymują лактулозу - cenny preparat dla leczenia jelitowych rozbratów, na przykład, zamku. Непереносимость laktozy Переносимость mleka pojawiła się z rozpowszechnieniem genu tolerancji do laktozy. Wiadomo, że ten gen powstał w Północnej Europie blisko 5000 lat do н. э., gdzie obecnie ma najwyższą częstość. Dobra переносимость mlecznego cukru dała nośnikom tego genu przewagi w walce o przetrwanie i pozwoliła szeroko rozprzestrzenić się. Nie zważając na użytek laktozy w celu leczniczą, u wielu osób laktoza nie przyswaja się i wywołuje naruszenia w pracy układu pokarmowego, w tej liczbie rozwolnienie, bóle i wzdęcie brzucha, nudność i wymioty po użytku wyrobów mleczarskich. U tych ludzi nieobecny czy dzieje się w niedostatecznej ilości ferment laktaza. Przepisanie laktazy - rozszczepianie laktozy na jej części, glukozę i галактозу, które muszą potem adsorbować się cienkim jelitem. Przy niedostatecznej funkcji laktazy laktoza zostaje w jelicie w początkowym rodzaju i związuje wodę, co wywołuje диарею. Poza tym, jelitowe bakterie wywołują fermentację mlecznego cukru, wskutek czego odbywa się wzdęcie brzucha. Непереносимость mlecznego cukru jest dosyć rozpowszechniona. Tak, w Szwecji i Дании непереносимость laktozy spotyka się w przybliżeniu u 3% dorosłych jaźni, w Finlandii i Szwajcarii - u 16%, w Anglii - u 20–30%, w Francji - u 42%, a w krajach Południowo-wschodniej Azji i u афроамериканцев w USA - prawie u 100%. Непереносимость laktozy często spotyka się wśród rdzennej ludności Afryki, Ameryki i szeregu państw Azji. Ona jest związana z nieobecnością w tych regionach tradycyjnej mlecznej hodowli. Na przykład, w plemionach масаев, фулани i тасси w Afryce hodują mleczne bydło, i u dorosłych przedstawicieli tych plemion непереносимость laktozy spotyka się stosunkowo rzadko. Częstość tego zjawiska w Rosji składa średnio blisko 16-18%. Лактозный оперон Лактозный оперон – kolejność genów u wielu bakterii, która koduje fermenty, konieczne dla rozszczepiania laktozy do glukozy i галактозы, czyli dla utylizacji cukru. Badania tego оперона zagrały ważną rolę w rozwoju molekularnej genetyki.Laktoza - węglowodan grupy дисахаридов, mieści się w mleku i wyrobach mleczarskich. Molekuła laktozy składa się z reszt molekuł glukozy i галактозы. Stosowanie Stosują dla przygotowywania odżywczych środowisk, na przykład przy produkcji penicyliny. Wykorzystują jak pomocniczą substancję (napełniania) w farmaceutycznym przemyśle. Z laktozy otrzymują лактулозу - cenny preparat dla leczenia jelitowych rozbratów, na przykład, zamku. Непереносимость laktozy Переносимость mleka pojawiła się z rozpowszechnieniem genu tolerancji do laktozy. Wiadomo, że ten gen powstał w Północnej Europie blisko 5000 lat do н. э., gdzie obecnie ma najwyższą częstość. Dobra переносимость mlecznego cukru dała nośnikom tego genu przewagi w walce o przetrwanie i pozwoliła szeroko rozprzestrzenić się. Nie zważając na użytek laktozy w celu leczniczą, u wielu osób laktoza nie przyswaja się i wywołuje naruszenia w pracy układu pokarmowego, w tej liczbie rozwolnienie, bóle i wzdęcie brzucha, nudność i wymioty po użytku wyrobów mleczarskich. U tych ludzi nieobecny czy dzieje się w niedostatecznej ilości ferment laktaza. Przepisanie laktazy - rozszczepianie laktozy na jej części, glukozę i галактозу, które muszą potem adsorbować się cienkim jelitem. Przy niedostatecznej funkcji laktazy laktoza zostaje w jelicie w początkowym rodzaju i związuje wodę, co wywołuje диарею. Poza tym, jelitowe bakterie wywołują fermentację mlecznego cukru, wskutek czego odbywa się wzdęcie brzucha. Непереносимость mlecznego cukru jest dosyć rozpowszechniona. Tak, w Szwecji i Дании непереносимость laktozy spotyka się w przybliżeniu u 3% dorosłych jaźni, w Finlandii i Szwajcarii - u 16%, w Anglii - u 20–30%, w Francji - u 42%, a w krajach Południowo-wschodniej Azji i u афроамериканцев w USA - prawie u 100%. Непереносимость laktozy często spotyka się wśród rdzennej ludności Afryki, Ameryki i szeregu państw Azji. Ona jest związana z nieobecnością w tych regionach tradycyjnej mlecznej hodowli. Na przykład, w plemionach масаев, фулани i тасси w Afryce hodują mleczne bydło, i u dorosłych przedstawicieli tych plemion непереносимость laktozy spotyka się stosunkowo rzadko. Częstość tego zjawiska w Rosji składa średnio blisko 16-18%. Лактозный оперон Лактозный оперон – kolejność genów u wielu bakterii, która koduje fermenty, konieczne dla rozszczepiania laktozy do glukozy i галактозы, czyli dla utylizacji cukru. Badania tego оперона zagrały ważną rolę w rozwoju molekularnej genetyki.Odzewy
-
Odzewy Laktoza (mleczny cukier)
Zostaw recenzjęAby napisać komentarz musisz 0%zaloguj się%. -
Oglądałeś
-
dostępny
-
nie ma
-
dostępny
-
dostępny
-
dostępny
43024, Ukraina, Wołyń, Lutsk, al.Widrodżenia, dom 26a, biuro 105