-
Dostępny
Kod towaru: 2875401
Cena do uzgodnieniaSposoby opłaty
- Sprawdź u sprzedawcy
Sposoby dostawy
- Sprawdź u sprzedawcy
Firma dokonuje zwrotów zgodnie z prawem «O ochronie konsumentów»
Okres zwrotu: 14 dni.
Koszt zwrotu: na koszt kupującego.
Zwrot towaru odpowiedniej jakości
Warunki zwrotu zgodnie z prawem: towar nie był używany, opakowanie nie zostało otwarte, zachowany wygląd i właściwości użytkowe (w dobrym stanie).
Jeśli warunki nie zostaną spełnione, odmówimy Ci zwrotu lub wymiany zgodnie z prawem.
W przypadku wymiany lub zwrotu towaru wszelkie koszty transportu ponosi Klient.
Wymiana na ten sam produkt lub zwrot pieniędzy za produkt.
Zwrot towaru o niewłaściwej jakości
Sprawdź swoje zamówienie bezpośrednio na poczcie po otrzymaniu. Jeśli zauważysz, że opakowanie towaru jest uszkodzone lub towar jest niesprawny lub z jakiegoś powodu nie pasuje lub na zewnątrz są oznaki, że towar stał się bezużyteczny z powodu złej jakości usług przewoźnika, niekompletnego wyposażenia - odmówić jej bezpośrednio na poczcie i pisemnie podać przewoźnikowi przyczynę odmowy, złożyć ACT. Kupującym, którzy nie spełnią tego warunku, odmówi się wymiany towaru lub zwrotu pieniędzy z powodu braku winy i niezaangażowania sklepu w uszkodzenie towaru i naruszenie integralności jego opakowania.
Opis towaru Фолиевая kwas (witamina В9)
Witamina В9 - wodorozpuszczalna witamina, konieczna dla wzrostu i rozwoju krwionośnej i immunowej systemów. Razem z фолиевой kwasem do witamin odnoszą się i jej pochodne.
Фолиевая kwas w spożywczych produktach
Zwierzęta i człowiek nie syntetyzują фолиевую kwas, otrzymując jej razem z pokarmem, albo dzięki syntezie mikroflorą jelita. Фолиевая kwas w znaczonych ilościach mieści się w zielonych jarzynach z liśćmi, w niektórych cytrusowych, w bobowych, w chlebie z mąki brutalnego mielenia, drożdżach, wątrobie, wchodzi w skład miodu. W wielu krajach ustawodawstwo zobowiązuje producentów mącznych produktów wzbogacać ziarna фолиевой kwasem. W trakcie przygotowywania pokarmu część фолатов rujnuje się.
Historia
W 1931 roku badacz Люси Уиллс zawiadomiła o tym, że przyjęcie drożdżowego ekstraktu pomaga wyleczyć anemię u ciężarnych kobiet. Ta obserwacja doprowadziła badaczy w końcu 1930-х lat do identyfikacji фолиевой kwasu jak głównego czynnego czynnika w składzie drożdży. Фолиевая kwas był otrzymany z liści szpinaku w 1941 roku i po raz pierwszy zsyntetyzowana chemicznym sposobem w 1945.
Biologiczna rola
Фолиевая kwas jest potrzebny dla stworzenia i wsparcia w zdrowym stanie nowych komórek, toż jej obecność jest zwłaszcza ważna w okresach szybkiego rozwoju organizmu - w stadium wczesnego внутриутробного rozwoju i w wczesnym dzieciństwie. Proces replikacji DNA wymaga uczestnictwa фолиевой kwasu, i naruszenie tego procesu zwiększa niebezpieczeństwo rozwoju rakowych obrzęków. W pierwszej kolejności od braku фолиевой kwasu cierpi szpik, w którym odbywa się aktywny podział komórek. Komórki-poprzednicy czerwiennych krwinek (erytrocytów), co stwarza się w szpiku, przy deficycie фолиевой kwasu zwiększają się w rozmiarze, stwarzając tak zwane мегалобласты (p. макроцитоз) i doprowadzając do мегалобластной anemii.
ЧП «System Optimum» jest czołową kompanią w Zachodniej Ukrainie, która zrealizuje chemiczne odczynniki i surowiec. Asortyment химреактивов, chemicznych i weterynaryjnych substancji, laboratoryjnego i chemicznego naczynia, sprzętu stale rośnie.Witamina В9 - wodorozpuszczalna witamina, konieczna dla wzrostu i rozwoju krwionośnej i immunowej systemów. Razem z фолиевой kwasem do witamin odnoszą się i jej pochodne.
Фолиевая kwas w spożywczych produktach
Zwierzęta i człowiek nie syntetyzują фолиевую kwas, otrzymując jej razem z pokarmem, albo dzięki syntezie mikroflorą jelita. Фолиевая kwas w znaczonych ilościach mieści się w zielonych jarzynach z liśćmi, w niektórych cytrusowych, w bobowych, w chlebie z mąki brutalnego mielenia, drożdżach, wątrobie, wchodzi w skład miodu. W wielu krajach ustawodawstwo zobowiązuje producentów mącznych produktów wzbogacać ziarna фолиевой kwasem. W trakcie przygotowywania pokarmu część фолатов rujnuje się.
Historia
W 1931 roku badacz Люси Уиллс zawiadomiła o tym, że przyjęcie drożdżowego ekstraktu pomaga wyleczyć anemię u ciężarnych kobiet. Ta obserwacja doprowadziła badaczy w końcu 1930-х lat do identyfikacji фолиевой kwasu jak głównego czynnego czynnika w składzie drożdży. Фолиевая kwas był otrzymany z liści szpinaku w 1941 roku i po raz pierwszy zsyntetyzowana chemicznym sposobem w 1945.
Biologiczna rola
Фолиевая kwas jest potrzebny dla stworzenia i wsparcia w zdrowym stanie nowych komórek, toż jej obecność jest zwłaszcza ważna w okresach szybkiego rozwoju organizmu - w stadium wczesnego внутриутробного rozwoju i w wczesnym dzieciństwie. Proces replikacji DNA wymaga uczestnictwa фолиевой kwasu, i naruszenie tego procesu zwiększa niebezpieczeństwo rozwoju rakowych obrzęków. W pierwszej kolejności od braku фолиевой kwasu cierpi szpik, w którym odbywa się aktywny podział komórek. Komórki-poprzednicy czerwiennych krwinek (erytrocytów), co stwarza się w szpiku, przy deficycie фолиевой kwasu zwiększają się w rozmiarze, stwarzając tak zwane мегалобласты (p. макроцитоз) i doprowadzając do мегалобластной anemii.
ЧП «System Optimum» jest czołową kompanią w Zachodniej Ukrainie, która zrealizuje chemiczne odczynniki i surowiec. Asortyment химреактивов, chemicznych i weterynaryjnych substancji, laboratoryjnego i chemicznego naczynia, sprzętu stale rośnie.Odzewy
-
Odzewy Фолиевая kwas (witamina В9)
Zostaw recenzjęAby napisać komentarz musisz 0%zaloguj się%. -
Popularne kategorie
Oglądałeś
-
dostępny
-
dostępny
-
nie ma
-
dostępny
-
dostępny
43024, Ukraina, Wołyń, Lutsk, al.Widrodżenia, dom 26a, biuro 105